Путін сприяв поширенню коронавірусу. Стаття впливової американської газети спровокувала істерику у Кремлі

Путін сприяв поширенню коронавірусу. Стаття впливової американської газети спровокувала істерику у Кремлі
Американський журналіст звинуватив Володимира Путіна у поширенню коронавірусу

The New York Times зв'язала спалах коронавірусу в США з Путіним

Американська газета The New York Times (NYT) опублікувала статтю наукового журналіста Вільяма Брода (William J. Broad), який зв'язав спалах коронавірусу в США з кампанією, спрямованою на розвал американської охорони здоров'я, за якою нібито стоїть президент Росії Володимир Путін.

Матеріал опублікований на сайті видання.

Газета стверджує, що Путін «відігравав важливу роль в поширенні фальшивої інформації» про захворювання та епідемії - «це було частиною його більш широкого плану з дискредитації Заходу і знищення ворога зсередини».

До такого висновку автор прийшов, вивчивши інтерв'ю, наукові статті, новинні репортажі, документи російською мовою, записи в Twitter і телешоу.

Як аргументи наводяться твіти та уривки з телепередач, а також коментарі офіційних осіб США, які заявили, що Росія мобілізувала онлайн-ботів, щоб поширювати теорії змови про коронавірус. Як приклад наводиться аккаунт в соцмережі, який 3 лютого перепостив американський блог про те, що коронавірус є біозброєю, створеною для зараження організму людини з наступним летальним результатом.

За словами опитаних NYT експертів, подібні помилкові заяви з'являлися спочатку в медіа, а пізніше в інтернеті і в попередні роки, але стосувалися інших захворювань, в тому числі ГРВІ, СНІДу та Еболи.

Основний мотив публікацій полягає в тому, що американська влада приховує реальну інформацію про небезпеку хвороби, а також свою причетність до її створення чи наступне поширення iнформацiї. Інший мотив - заклик не проводити вакцинацію дітей і дорослих через небезпечного впливу на людину.

Мета Москви, впевнені експерти NYT, - показати, що американські чиновники применшують реальну небезпеку для здоров'я і таким чином представляють серйозну загрозу безпеці населення країни. Так, відзначається, що працівників охорони здоров'я США регулярно називають шахраями і виставляють їх заяви помилковими.

На думку аналітиків, Путін також прагне нашкодити американській науці, «основі національного процвітання» США.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова на своїй сторінці у Facebook закликала США притягнути газету The New York Times (NYT) до відповідальності. 

За словами представника відомства, владі США слід притягати до відповідальності всіх причетних до дезінформації про пандемію коронавірусу.

«Матеріал «Довга війна Путіна проти американської науки» - це шедевральна деза», - написала Захарова.

Нагадаємо, за даними Міноборони США, російська влада поширює на Заході фейкову інформацію про коронавірус через свої пропагандистські медіаканали, такі як Russia Today та Sputnik.

Як повідомлялось, кількість зафіксованих випадків захворювання коронавірусом нового типу Covid-19 у всьому світі наближається до двох мільйонів

Згідно з даними американського інституту імені Джона Хопкінса, в світі станом на ранок 14 квітня вже нараховується 1 920 618 підтверджених випадків захворювання. Понад 582 тисячі з них виявлені в США.

На другому місці Іспанія, де коронавірус виявили у більш ніж 170 тисяч осіб. Далі йде Італія, де зафіксовано понад 159 тисяч випадків зараження коронавірусом.

На четвертому місці Франція, де захворіли майже 138 тисяч осіб. Замикає п'ятірку Німеччина, де коронавірус виявили у 130 тисяч осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: