Пентагон звинувачує Росію у поширенні фейків про Covid-19

Пентагон звинувачує Росію у поширенні фейків про Covid-19

Пентагон: ми бачимо багато акторів у світі, зокрема Росію, які використовують Covid-19 для того, аби звинуватити Західних союзників або США особисто

За даними Міноборони США, російська влада поширює на Заході фейкову інформацію про коронавірус через свої пропагандистські медіаканали, такі як Russia Today та Sputnik

Міністерство оборони США звинувачує Росію у поширенні неправдивої інформації про коронавірус (Covid-19).

Про це повідомила заступник помічника міністра оборони США з питань Росії, України та Євразії Лора Купер, інформує сайт Міноборони США.

«Ми бачимо багато акторів (зокрема РФ, – ред.) у світі, які використовують Covid-19 для того, аби звинуватити Західних союзників або США особисто. Я справді вважаю це світовою екосистемою з дезінформації, коли новина створюється в одній частині світу, а потім перебільшується й набуває популярності в іншій частині світу», - сказала вона.

За словами Купер, російська влада поширює на Заході фейкову інформацію про коронавірус через свої пропагандистські медіаканали, такі як Russia Today та Sputnik.

Так, у березні вони повідомляли, що миття рук було неефективним засобом у боротьбі з коронавірусом.

Вона додала, що «інші альтернативні ЗМІ», які фінансуються Кремлем, наголошували, що у світі не було пандемії, а смерті в Італії були результатами звичайного грипу.

Купер також наголосила, що Сполучені Штати закликають Росію припинити поширювати фейки та дезінформацію про коронавірус у світі.

Як повідомлялось, кількість зафіксованих випадків захворювання коронавірусом нового типу Covid-19 у всьому світі наближається до двох мільйонів

Згідно з даними американського інституту імені Джона Хопкінса, в світі станом на ранок 14 квітня вже нараховується 1 920 618 підтверджених випадків захворювання. Понад 582 тисячі з них виявлені в США.

На другому місці Іспанія, де коронавірус виявили у більш ніж 170 тисяч осіб. Далі йде Італія, де зафіксовано понад 159 тисяч випадків зараження коронавірусом.

На четвертому місці Франція, де захворіли майже 138 тисяч осіб. Замикає п'ятірку Німеччина, де коронавірус виявили у 130 тисяч осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: