Рада ЄС розширила санкції проти Ірану

Рада ЄС розширила санкції проти Ірану

Тепер чорний список ЄС щодо Ірану включає 15 осіб і 21 організацію

Рада ЄС продовжила на рік і розширила санкційний чорний список проти Ірану, введений в 2001 році за звинуваченням у терористичній діяльності.

Про це йдеться в заяві Ради ЄС, опублікованій в середу, 9 січня, в Офіційному журналі ЄС.

«Дві фізичні особи та одна структура - директорат внутрішньої безпеки міністерства розвідки і безпеки Ірану - включені в антитерористичний список ЄС у відповідь на замах на вбивство, який вдалося попередити, на території Євросоюзу», - йдеться в документі.

Тепер чорний список ЄС щодо Ірану включає 15 осіб і 21 організацію.

Країни ЄС звинувачують іранські силові структури в проведенні кампанії по усуненню представників опозиції країни, які знаходяться в еміграції.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз погодився запровадити санкції проти іранської розвідки у зв’язку з її намірами здійснити убивства на території ЄС.

Як відомо,  у жовтні 2018 року данська розвідка заявила, що Іранська розвідувальна служба планувала здійснити політичне вбивство в Данії. Планувався напад на лідера данської філії Арабського руху боротьби за визволення Ахваза, який підтримує створення окремої арабської держави в іранській провінції Хузестан. Іранський уряд вважає групу терористичною організацією.

Данія вирішила відкликати свого посла з Ірану і заявила, що наполягатиме на запровадженні Євросоюзом додаткових санкцій проти Ірану.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: