Рада схвалила зміни до постанови про слідчу комісію для перевірки заяв Уманського про податкові схеми

Рада схвалила зміни до постанови про слідчу комісію для перевірки заяв Уманського про податкові схеми
Рада створила слідчу комісію для перевірки заяв Уманського про податкові схеми 24 квітня
Фото: РБК-Україна

До складу комісії включили ще одного нардепа від фракції «Слуга народу» Мар'яна Заблоцького

Верховна Рада розширила повноважнення тимчасової слідчої комісії щодо звинувачень ексміністра фінансів Ігоря Уманського стосовно корупційних дій на митниці та податковій на весь 2019 рік. Керівників цих органів нещодавно звільнили. Про це повідомляє  кореспондент «Главкома».

Рада схвалила проєкт постанови №3400 «Про внесення змін до постанови ВР «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної ради України з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини державного бюджету України».

За постанову проголосували 352 депутати.

Документом передбачено, що основним завданням ТСК є розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до недоотримання доходів держбюджету України в особливо великих розмірах, у період з січня 2019 року по цей час (замість «з 1 вересня 2019 року»).

Крім того, до складу комісії включили ще одного нардепа від фракції «Слуга народу» Мар'яна Заблоцького.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні минулої п'ятниці Верховна Рада схвалила створення тимчасової слідчої комісії щодо зловживань у державному бюджеті, за проєкт проголосували 324 парламентарії.

Зазначимо, у понеділок постанова була оприлюднена у виданні «Голос України».

Як повідомлялось, на початку квітня колишній міністр фінансів Ігор Уманський ініціював відставки глави податкової Сергія Верланова і глави митниці Максима Нефьодова. Відповідне подання він направив на главу уряду Дениса Шмигаля.

Уманський розкритикував роботу Митної служби і звинуватив голову Державної митної служби Максима Нефьодова у професійній непридатності. 

30 березня Рада звільнила міністра фінансів Ігоря Уманського.

Як стало відомо, Нефьодов вибив собі і своїм заступникам надбавки до 600% окладу.

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: