Рада продовжила роботу слідчої комісії щодо розслідування вибухів боєприпасів на складах

Рада продовжила роботу слідчої комісії щодо розслідування вибухів боєприпасів на складах
Згідно зі звітом слідчої комісії, арсенал у Балаклії підірвали із землі, а не з безпілотника РФ

Роботу Тимчасової слідчої комісії продовжено ще на півроку

Верховна Рада України продовжила роботу Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів в м.Ічня (Чернігівська обл.), м.Калинівка (Вінницька обл.), м.Балаклія (Харківська обл.), м.Сватове (Луганська обл.), м.Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) у період з 2014 по 2018 роки.

Народні депутати схвалили відповідний проєкт постанови №3384. За нього проголосували 332 парламентарії, передає кореспондент «Главкома».

Документом передбачається взяти до відома попередній звіт ТСК, а також продовжити роботу комісії на шість місяців, по спливу яких заслухати на пленарному засіданні ВР остаточний звіт комісії.

Раніше голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування вибухів на українських складах боєприпасів, голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомляв, що пожежа на складах боєприпасів у Балаклії (Харківська область) сталася через вибух закладених у землю підривних зарядів. Так, експертиза встановила, що причиною одного з перших вибухів, який і спровокував пожежу, був підрив спеціальних зарядів. У результаті вибуху утворилася величезна воронка. Всього було виявлено близько 10 подібних воронок.

Сьогодні Арахамія заявив, що версія щодо російського безпілотнику, який все це підірвав, є сумнівною.

 23 березня 2017 року у м. Балаклія Харківської області на території військового арсеналу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів та розльотом вибухонебезпечних предметів за межі арсеналу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: