Рада зможе розглянути подання про зняття недоторканності з Онищенка тільки в липні

Рада зможе розглянути подання про зняття недоторканності з Онищенка тільки в липні
ru.golos.ua

Пинзеник обіцяє, що комітет не затягуватиме розгляду цього питання.

Верховна Рада України може в липні розглянути подання генерального прокурора про зняття депутатської недоторканності, затримання та арешт народного депутата Олександра Онищенка, прогнозує виконувач обов'язків голови Комітету Ради з питань регламенту Павло Пинзеник, пише «Інтерфакс-Україна».

«Якщо не буде змін до календарного плану, то розглянути це питання можна буде на пленарному засіданні лише в липні», - сказав Пинзеник журналістам у кулуарах Верховної Ради в четвер.

«Процедура передбачає, що крайній термін, визначений для розгляду [подання], не більше ніж 20 днів. Це не означає, що ми розглядатимемо його 20 днів. Це означає, що це орієнтир, і ми не повинні перевищувати його терміни», - зазначив Пинзеник, наголосивши, що комітет не затягуватиме розгляду цього питання.

За його словами, в четвер засідання регламентного комітету не планується, подання наразі не надійшло до профільного комітету.

«Сьогодні не планується засідання комітету. Що стосується подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Онищенка, то прогнозується, що воно сьогодні може надійти до комітету, але воно ще не може бути готовим до розгляду, оскільки як мінімум необхідно надання письмових пояснень самим народним депутатом Онищенком... І на це регламент відводить народному депутатові п’ять днів», - пояснив Пинзеник.

Він також додав, що після того, як відповідні документи надійдуть до комітету: і подання, і пояснення народного депутата, парламентарі зв'яжуться «з Генеральною прокуратурою і плануватимуть розгляд питання». «Запросимо генерального прокурора, запросимо процесуального керівника, самого народного депутата і плануватимемо розгляд», - повідомив Пинзеник.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: