Висунути підозру Онищенку нереально - Лещенко

Висунути підозру Онищенку нереально - Лещенко
Обозреватель

Навіть якщо з Онищенка знімуть недоторканність, то він не з'явиться на допит, де йому можуть висунути підозру

Нардеп від БПП Сергій Лещенко сумнівається, що депутата Олександра Онищенка (група «Воля народу») затримають навіть у разі зняття з нього депутатської недоторканності. Про це він повідомив сьогодні в кулуарах Ради, пише Цензор.НЕТ.

«Припустімо, його позбавили недоторканності. Але підозру ще не висунули. А підозру висувають на допиті», - підкреслив він.

За словами Лещенка, навіть якщо з Онищенка знімуть недоторканність, то він не з'явиться на допит, на якому йому можуть висунути підозру.

«Обмежити його пересування за рішенням суду неможливо. Тому що лише суд має винести постанову, наприклад, щодо обмеження пересування і лише на підставі висування підозри... А висунути підозру, якщо людина не з'явилася, можна, напевно, лише поштою, а це все займе півдня, тобто, часу, щоб сісти на приватний літак і полетіти, достатньо. Якщо говорити реалістично, то згідно з чинною Конституцією, це зробити неможливо», - заявив Лещенко.

При цьому Лещенко зазначив, що така ситуація - наслідок відсутності у керівництва країни бажання позбавити недоторканності депутатів.

За інформацією Лещенка, Онищенко зараз уже знаходиться в Монако. «Я думаю, що тепер ми робитимемо те саме, що робили з усіма (депутатами, яких позбавляли недоторканності. - Ред.): подавати на заочне засудження, на розшук в Інтерпол. Потім якийсь суддя Чаус за дзвінком Грановського закриє це провадження. Потім якийсь товариш президента працюватиме, щоб заблокувати оскарження цього зняття з розшуку в Печерському суді і т. д. Ми це все проходили з Іванющенком, бо те, що трапилося з Іванющенком - класичний приклад зради і приклад корупції в історії зі зняттям з міжнародного розшуку», - зазначив він.

Як раніше повідомлялось, політолог Вадим Карасьов вважає, що у справі Онищенка більше політики, ніж юриспруденції.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) проводить обшук в приміщенні, яке нардеп «Волі народу» Олександр Онищенко називає своєю приймальнею, перевіряли серверну кімнату. Пізніше підтвердилася інформація про те, що антикорупційний прокурор Назар Холодницький вже підготував подання на арешт Олександра Онищенка.

Як пояснив глава НАБУ Артем Ситник, за даним провадженням проводять 37 обшуків у 3 містах, затримано 10 осіб.

Мова йде про провадження, яке стосується схем з реалізації газу. Державі завдано збитків майже на 3 млрд грн, йдеться про розкрадання коштів в особливо великих розмірах та створення злочинної організації. Слідство підозрює, що її очолює Онищенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: