У Раді п’ять днів чекатимуть від Онищенка письмових пояснень

У Раді п’ять днів чекатимуть від Онищенка письмових пояснень

Після цього регламентний комітет розгляне подання на нардепа

Виконуючий обов’язки голови Регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник заявляє, що у випадку, якщо подання на народного депутата Олександра Онищенка щодо зняття депутатської недоторканності і надання дозволу на його арешт сьогодні надійде до комітету, це не означає, що воно готове до розгляду. Про це він заявив журналістам у кулуарах ВР.
«Прогнозую, що сьогодні може надійти подання на згоду щодо притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Онищенка, але воно ще не готове до розгляду», - сказав Пинзеник.
Він пояснив, що це пов'язано з тим, що «як мінімум вимагається надання письмових пояснень самим народним депутатом Онищенком з приводу змісту подання». Пинзеник повідомив, що на це Регламент дає нардепу 5 днів. Після того, як надійде пояснення Онищенка, регламентний комітет зв'яжеться з Генеральною прокуратурою і тоді це питання буде розглянуто, зазначив Пинзеник.
Нагадаємо, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький 16 червня приніс до Верховної Ради України подання на арешт Онищенка.
15 червня НАБУ провело обшук у приймальні Онищенка. Глава НАБУ Артем Ситник пояснював, що з даного виробництва проводять 37 обшуків у трьох містах, затримано 10 осіб.
Мова йде про провадження, що стосується схем з реалізації газу. Державі завдано збитків майже на 3 млрд грн: йдеться про розкрадання коштів у особливо великих розмірах та створення злочинної організації. Слідство підозрює, що її очолює Онищенко.
Джерело: Укрінформ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: