Радбез ООН у п'ятницю проголосує щодо Сирії

Радбез ООН у п'ятницю проголосує щодо Сирії

Голосування в Нью-Йорку заплановано на 11:00 ранку за місцевим часом

Рада Безпеки ООН в п'ятницю, 23 лютого, буде голосувати за проект резолюції про 30-денне перемир'я в Сирії, яке дозволить поставити гуманітарну допомогу і здійснити евакуацію зі Східної Гути. Про це повідомляє Reuters.

Чи підтримає текст резолюції Росія, поки невідомо. У четвер через позицію Росії голосування за відповідним проектом не відбулися. Постпред Москви в Раді Безпеки Василь Небензя дав зрозуміти, що не проголосує за проект, внесений Швецією і Кувейтом, і запропонував внести в документ низку змін.

Які російські поправки внесені в текст, поки невідомо. Голосування в Нью-Йорку заплановано на 11:00 ранку за місцевим часом.

Щоб документ схвалили, необхідні 9 голосів «за» і жодного вето з боку постійних членів Ради безпеки ООН - Росії, Китаю, США, Великобританії і Франції.

Раніше повідомлялося, що США назвали Москву і Дамаск відповідальними за напад на мирних жителів в сирійському районі Східна Гута.

Організація Об’єднаних Націй наголошує на необхідності негайного припинення вогню, а також доступу гуманітарної допомоги в район Східної Гути, де сили режиму Асада, який підтримують РФ та Іран, винищують населення, у тому числі за допомогою авіації й артилерії.

Нагадаємо, у Сирії урядові сили протягом 48 годин вбили 250 осіб у передмісті Дамаска Східній Гуті.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: