Радник Авакова: на автомобілі, який збив людей у Харкові, раніше вже порушували ПДР

Радник Авакова: на автомобілі, який збив людей у Харкові, раніше вже порушували ПДР
За інформацією ЗМІ, Олена Зайцева, яка перебувала за кермом позашляховика, - донька харківського бізнесмена

Lexus взимку минулого року проїхав на червоне світло, що зафіксовано на відео

На автомобілі Lexus, на якому у середу ввечері насмерть збили шість осіб в Харкові, раніше вже порушували правила дорожнього руху (ПДР).

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Волонтери щойно показали відео, на якому цей же Lexus RX350 (номер АХ 0032 ЄС) вже проїхав на червоне світло взимку минулого року. Ми правда не знаємо, хто був за кермом у той день, ця ж дівчина-мажор 1997 року народження, яка стала причиною загибелі харків'ян, або ж хтось з її рідних. Але з цього відео видно, що сьогоднішня трагедія була визначена»,– написав Геращенко.

Він також опублікував відео порушення.

Також ЗМІ стало відомо ім'я харків'янки, яка в момент смертельної ДТП 18 жовтня, перебувала за кермом Lexus RX 350. Нею виявилась 20-річна студентка ХНУ імені Каразіна Олена Зайцева. Цю інформацію NewsRoom підтвердили кілька джерел.

Як повідомили виданню в патрульній поліції, Зайцева на місці пройшла огляд, який показав відсутність алкоголю або наркотиків в крові. За словами очевидців, відразу після аварії до дівчини приїхала «група підтримки» на двох позашляховиках з луганськими номерами.

За інформацією ЗМІ, Олена Зайцева - прийомна донька харківського бізнесмена Василя Зайцева, президента ТОВ «Група – Тайфун». В даний момент він є головою правління і генеральним директором ПРАТ «ВТП «Укренергочормет», яке працює на ринку енерготехнологій. У 2012 році Зайцев отримав державну премію в галузі науки і техніки.

Начальник Головного управління Національної поліції України в Харківській області Олег Бех виданню «Сегодня» також повідомив, що постраждалі госпіталізовані, це в основному жінки, серед них – вагітна на сьомому місяці, яка перебуває в дуже тяжкому стані.

Як повідомляв «Главком», у середу ввечері автомобіль Lexus після ДТП викинуло на тротуар, де в цей момент знаходилися десятки пішоходів. Повідомлялося, що 11 осіб постраждали: п’ятеро громадян загинули, шестеро отримали травми різного ступеня тяжкості. 

Згодом стало відомо, що в ДТП загинули шестеро людей.

Мерія Харкова пообіцяла допомогти в організації похоронів та лікуванні постраждалих.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: