У центрі Харкова іномарка влетіла у натовп: п’ятеро загиблих та шестеро поранених

У центрі Харкова іномарка влетіла у натовп: п’ятеро загиблих та шестеро поранених
ДТП у Харкові
Фото з Facebook Антона Геращенка

Внаслідок ДТП Lexus викинуло на тротуар, де в цей момент знаходилися десятки пішоходів

У центрі Харкова сталася смертельна дорожньо-транспортна пригода. Як повідомили у прес-службі Нацполіції, 11 осіб постраждали: п’ятеро громадян загинули, шестеро отримали травми різного ступеня тяжкості.

Аварія сталася сьогодні, 18 жовтня, о 20:45 на вулиці Сумській.

«Попередньо, позашляховик в'їхав у натовп людей. На місце події працюють керівництво харківської поліції, слідчо-оперативна група. Обставини події встановлюються. Жінку, яка перебувала за кермом автомобіля Lexus, вже затримано», - інформують правоохоронці.

Слідчими органами відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Увага, фото 18+

Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Як написав у Facebook радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, водії обох авто залишилися живі. Їх повезли на огляд на предмет наявності алкогольного або наркотичного сп'яніння.

За його інформацією, автомобіль Lexus під керуванням жінки водія, проїжджаючи на заборонний сигнал світлофора, на великій швидкості врізався у Volkswagen Touareg. Від отриманого удару, Lexus викинуло на тротуар вулиці Сумській, де в цей момент знаходилися десятки пішоходів.

«В ході слідства також будуть перевірятися обставини отримання водійського посвідчення водієм автомобіля Lexus. Водій Lexus буде сьогодні ж затримана в порядку ст. 208 КПК на троє діб. Далі суд визначить запобіжний захід для неї на момент проведення слідства», - зазначив Геращенко.

Нагадаємо, сьогодні на Одещині автомобіль Nissan Laurel виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з позашляховиком Mitsubishi Pajero. Від удару водій Nissan вилетів через лобове скло. Чоловік отримав травми несумісні з життям і помер до приїзду швидкої.

Також нещодавно водій позашляховика Toyota врізався в потяг в селі Саф'яни Ізмаїльського району Одеської області. Водій намагався проскочити залізничний переїзд на вулиці Ярослава Мудрого, але не встиг і врізався в потяг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: