Рахункова палата: Міноборони купувало військовим непридатні для проживання квартири

Рахункова палата: Міноборони купувало військовим непридатні для проживання квартири

Чиновників звинувачують у неекономних витратах та купівлі непридатного для проживання житла

Міністерство оборони використало 15,8 млн державних коштів на купівлю непридатного для проживання житла та житла на територіях, що є віддаленими від місць розташування військових гарнізонів. Такими є офіційні висновки Рахункової плати, які були викладені в звіті, фінальна версія якого опинилася у розпорядженні «Главкома» до його появи на офіційному сайті. У звіті згадується, що у 2015 році в.о. директора Департаменту капітального будівництва Людмила Шраменко використала зазначену вище кількість коштів на придбання 30 квартир у місті Новий Розділ Львівської області, попри відсутність охочих отримати це житло та депресивний статус даної території.

Рахунковою палатою було встановлено, що неекономічні витрати при купівлі цього житла склали понад 5 млн грн. З цього приводу військова прокуратура Львівського гарнізону навіть відкрила кримінальне провадження.

Як було зазначено у звіті, Головне квартирно-експлуаційне управління приймало до експлуатації житло, яке було непридатним для життя. Посилаючись на наявність підписаних актів купівлі-продажу житла, Міноборони не виявляє бажання судитися з забудовниками. У результаті незаселеними лишаються 200 квартир вартістю 168,4 млн грн.

Нагадаємо, що Рахункова палата звинувачує Міноборони у відсутності стратегічного плану дій із забезпечення житлом військовослужбовців, що стоять на квартирному обліку. Натомість кількість останніх від 2010 року збільшилася з 45 до 47 тисяч.

Детальніше тут: «Квартирні аферисти в Міноборони. Вибуховий звіт Рахункової палати»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: