Ракетні навчання: Аваков публічно «послав» Путіна

Ракетні навчання: Аваков публічно «послав» Путіна
Арсен Аваков

«Ракетні випробування – елемент нашої безпеки. І тому, вже соррі, – птн пнх», – написав міністр

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, коментуючи у себе на сторінці у Facebook істерику Росії через ракетні навчання української армії поблизу окупованого Криму, публічно «послав» президента РФ Володимира Путіна.

«Україна існує незалежно від уявлення про неї путінської Росії! Ракетні випробування – елемент нашої безпеки. І тому, вже соррі, – птн пнх», – написав він.

av

Нагадаємо, 1 грудня біля окупованого Криму стартували українські навчання з ракетними стрільбами.

Як повідомлялося, Міністерство оборони України має намір провести 1-го та 2 грудня над Чорним морем випробувальні ракетні стрільби. Однак Росія, яка окупувала Крим, виступає категорично проти цього. 26 листопада міноборони РФ надіслало відповідного листа до Міноборони України, пригрозивши, що в разі навчань збиватиме українські ракети, а також атакуватиме українські ракетні пускові установки. Офіційний Київ висловив занепокоєння подібною реакцією. Мовляв, Україна діє на своїй території, всім повідомила про намір провести навчання. При цьому у Києві не виключають, що заяви Росії можуть бути матеріалізовані. «Враховуючи дії РФ за ці роки, від неї можна очікувати багато чого поганого і негативного», – заявив заступник міністра оборони України Олександр Дублян.

Та, судячи з усього, Україна не збирається відмовлятися від навчань. Спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко був ще більш категоричним у заявах. «У нас є територія, і ніхто не буде вказувати нам, що робити», – сказав він. За словами секретаря РНБО України Олександра Турчинова, відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки. Тим часом війська протиповітряної оборони Росії в окупованому Криму перейшли на посилений режим роботи. 

Також опубліковано лист із погрозами Росії через українські навчання біля Криму.

Як заявив начальник прес-центру повітряного командування «Південь» Володимир Крижанівський, в Україні стартували військові навчання. Ракетними стрільбами в рамках військових навчань Україна нічого не порушує і не загрожує окупованому півострову Крим.

Читайте статтю: «Чи буде війна? Екс-міністри оборони і військовий експерт про ракетні випробування над Чорним морем»

Читайте також матеріал «Главкома»: «Дмитро Тимчук: Якщо Росія збиватиме наші ракети, за всіма канонами необхідно вводити воєнний стан»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: