Реєстрацію електронних кабінетів абітурієнтів відкрито після кібератаки

Реєстрацію електронних кабінетів абітурієнтів відкрито після кібератаки
Сайт для реєстрації особистого електронного кабінету вступника

Відкрили 1300 кабінетів для вступу до вишів

Реєстрацію електронних кабінетів для вступу до вишів відкрито. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook міністр освіти та науки Лілія Гріневич.

«Кібератака трохи збила нам нормальний темп роботи, але зараз вже все гаразд. Наразі відкрито 1300 кабінетів», – написала вона.

Гріневич нагадала абітурієнтам, що реєстрація триватиме до 26 липня, при цьому подача електронних заяв починається з 12 липня. «Часу вистачить усім!» - зазначила міністр.

Вона також додала: «Тут інструкція, як відкрити кабінет:http://ez.osvitavsim.org.ua/files/instruktsiya2017.pdf».

Як повідомляв «Главком», вірус-вимагач Petya.A, який атакував Україну 27 червня, вплинув на початок вступної кампанії, а саме на роботу Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО).

У зв’язку з масовою кібератакою, з міркувань безпеки були запроваджені тимчасові обмеження в роботі ЄДЕБО через профілактику системи, в тому числі у функціонуванні Особистого електронного кабінету вступника.

Нагадаємо, 27 червня Україну атакував масовий інтернет-вірус. Жертвами хакерської атаки стали Кабінет міністрів, Міністерство інфраструктури, Ощадбанк, Укргазбанк, Укрсоцбанк, OTP банк, Укрпошта, «Нова пошта», аеропорт «Бориспіль», WOG, KLO, мережа гіпермаркетів «Епіцентр», Чорнобильська АЕС, «24 канал».

Антивірусні компанії стверджують, що вже знайшли ліки від вірусу Petya.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: