Рекордна платіжка: киянин отримав рахунок за тепло на 6,5 тисячі

Рекордна платіжка: киянин отримав рахунок за тепло на 6,5 тисячі
Тарифи на комуналку

Нинішній опалювальний сезон уже називають найскандальнішим за всі роки

Суми в платіжках, які більшість киян отримали цього тижня, б'ють усі рекорди.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

«Цьогорічний опалювальний сезон, на який з острахом чекало все населення, вже називають найскандальнішим за всі роки. Зламані та викрадені лічильники, величезні черги в сервісних центрах та суцільна недовіра до влади. Натомість, головний теплопостачальник запевняє, що ситуація під контролем», - зазначають журналісти.

Мешканці звичайної багатоповерхівки на Татарці приголомшені, бо за 10 днів тепла їм нарахували більше тисячі гривень кожному. «Сума вказана за півмісяця 1251 гривня», - обурені кияни. І це за наявності лічильника, який іще донедавна справно працював, але з невідомих причин несподівано зламався. Сусіди чули, що тепловий пристрій ніби забирали на «повірку», але потім повернули. І лише зараз з'ясувалося, що лічильник не працює, бо з нього загадковим чином зникла важлива деталь.

«Рекордну» платіжку отримав киянин, якому нарахували за тепло 6 тисяч 571 гривню.

«Власник квитанції каже, що сума нарахована при працюючому лічильнику», - наголошується в сюжеті.

Пожильці винуватять «Київенерго», бо, мовляв, тим вигідно нараховувати оплату без урахування наявності лічильників. У те, що лічильники масово крадуть по всій столиці, як запевняє теплопостачальник, городяни не вірять. «Красиво все так зроблено. Сказали хочете – збирайте з будинку 50 тисяч, ми вам поставимо», - кажуть жителі будинку, де офіційно вже немає вимірювального приладу.

Комунальники пояснюють, що за власні кошти встановлювати лічильники не можуть, бо рахунки «Київенерго» заблоковані. Крадіжки ж пояснюють справою рук мисливців за брухтом і кольоровими металами.

Експерти попереджають, що «вибити» гроші та повернути розкомплектовані лічильники або некоректно нараховані гроші в платіжках – дуже важко. Це доведеться робити лише через суд, і то за умови, якщо позиватися колективно. Для цього необхідно створити комісію, яка складе відповідні акти, оформити листи-звернення, докласти копію рахунку з проханням перерахувати або підтвердити вказану суму для оплати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: