Росія лякає Siemens санкціями

Росія лякає Siemens санкціями

У відповідь на нові антиросійські санкції ЄС через поставки турбін Siemens в Крим Росія може ввести власні санкції проти німецького концерну.

Про це заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров, повідомляє РІА «Новости».

«Не дивлячись на чіткі заяви Росії, що поставок не було, Siemens зайняв іншу позицію. У них дуже великий офіс у нас, вони продають тут дуже багато побутової техніки, Bosh - це той же Siemens. Подивимося, які у заходи у відповідь розгляне Мінторг, МЗС. Ці заходи, я думаю, будуть», - сказав Джабаров.

Як відомо, 4 серпня в ЄС розширили санкції проти Росії через постачання компанією Siemens турбін до анексованого Криму.

До чорного списку ЄС увійшли заступник міністра енергетики РФ Андрій Черезов і директор департаменту оперативного контролю та управління в електроенергетиці відомства Євген Грабчак.

Німеччина у липні запропонувала додати ще чотирьох громадян Росії, включно з представниками Міністерства енергетики, в чорний список. Крім того, було запропоновано ввести санкції до трьох російських компаній, у тому числі і тих, які доставляли турбіни на півострів.

ЄС потребує одностайності у посилені санкцій, і за інформацією джерела, за наполяганням Італії одне з імен було вилучене зі списку осіб, проти кого пропонуються санкції.

Росія привезла на окупований півострів чотири турбіни виробництва німецького концерну Siemens в обхід санкцій ЄС.

Siemens спершу заперечував нелегальну поставку. Однак згодом заявив, що має всі докази того, що газові турбіни були незаконно транспортовані на півострів.

Концерн вирішив зупинити постачання енергетичного обладнання російським державним компаніям, доки не напрацює нових правил контролю поставок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: