Росія маніпулює пандемією коронавірусу для зняття санкцій, - Кулеба

Росія маніпулює пандемією коронавірусу для зняття санкцій, - Кулеба

Дмитро Кулеба запевнив, що не допустить скасування санкцій проти Росії на тлі пандемії нового коронавірусу і пов’язаної з нею економічної кризи

Санкції можуть бути пов’язані виключно з виконанням РФ своїх зобов’язань стосовно Донбасу

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернув увагу глави МЗС Данії на маніпуляції Росії, яка через пандемію коронавірусу намагається вплинути на зняття санкцій, і попросив донести це до інших колег у країнах ЄС. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Як повідомляється, під час телефонної розмови Кулеби з Йеппе Кофода, український міністр привернув увагу до спроб Росії маніпулювати пандемією і закликати до зняття санкцій під прикриттям гуманітарних міркувань. Як він зауважив, санкції можуть бути пов’язані виключно з виконанням Росією своїх зобов’язань у контексті мирного врегулювання та деокупації українських територій Донбасу та Криму.

«Це маніпуляція, бо ЄС запровадив санкції не через коронавірус, а через агресію Росію проти України.»- сказав глава МЗС.

У свою чергу, міністр закордонних справ Данії запевнив Кулебу, що поділяє саме такий підхід.

Кулеба також обговорив з колегою допомогу українцям, які зараз через обмеження подорожей залишаються в Данії.

«Буду вдячний, якщо на час пандемії Данія не буде застосовувати санкції за протерміновані документи для тих, хто нині не може виїхати з країни. Зі свого боку, Україна надаватиме аналогічне сприяння громадянам Данії», - зауважив Кулеба.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що не допустить скасування санкцій проти Росії на тлі пандемії нового коронавірусу і пов’язаної з нею економічної кризи.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що йому байдужі санкції проти РФ через анексію Криму та агресію проти України. Путін зазначив, що Росія втратила десь 50 млрд доларів, але, за його словами, країна «скільки ж і заробляла».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: