Кулеба: Візити Путіна у Крим – це ознака невпевненості

Кулеба: Візити Путіна у Крим – це ознака невпевненості
За словами Дмитра Кулеби, МЗС має сталі заходи реагування на візити Путіна до Криму

За словами голови МЗС України Дмитра Кулеби, якби в окупованому Криму було все гаразд, президент РФ Володимир Путін не їздив би туди постійно, аби комусь щось доводити

Своїми візитами в окупований Росією Крим глава Кремля Володимир Путін демонструє невпевненість. Таку думку міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив в інтерв'ю «Радіо Свобода».

«Я вважаю, що візити Путіна у Крим – це ознака невпевненості. Тому що коли ти впевнений в тому, що в тебе все там добре і все нормально, ти не їздиш туди регулярно, щоб своєю особистою присутністю «надихати» і вирішувати якісь проблеми. Те, що він постійно туди навідується, то це ознака того, що є невпевненість, потрібно ще комусь щось доводити. І вони це роблять», – сказав дипломат.

За його словами, у МЗС України є алгоритм реакцій на такі дії Путіна.

«Ми рефлексуємо, висловлюємо протест, інформуємо партнерів. По суті, це все накопичення такої юридичної бази для підтвердження подальшої позиціїі», – пояснив Кулеба.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

У 2020 році 18 березня, у день, який вважають днем початку незаконної анексії Криму, Путін приїжджав на окупований півострів, щоб вручити нагороди будівельникам Кримського моста і зустрітися із «представниками громадськості» Криму та Севастополя. У зв'язку з візитом Путіна у Крим МЗС України висловило протест. Зазначимо, що усіх людей, які мали летіти з Володимиром Путіним в окупований Крим, попросили терміново здати тест на коронавірус. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: