Росія намагалася зірвати захід кримських активістів в Анкарі

Росія намагалася зірвати захід кримських активістів в Анкарі
Виступ кримських активістів перед дипломатами та представниками уряду Туреччини

Під тиском Росії подію заборонили висвітлювати у ЗМІ Туреччини

Сьогодні в Університеті економіки і техніки Анкари відбувається захід, на якому Геннадій Афанасьєв, адвокати Еміль Курбедінов та Едем Семедляєв розповідають представникам міжнародних дипломатичних місій та представникам уряду Туреччини про порушення прав людини в окупованому Криму та репресії проти кримських татар. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Афанасьєв.
За його словами, російські дипломати намагалися зірвати цей захід.

«У цю хвилину маємо виступ в Університеті економіки та техніки Анкари перед представниками міжнародних дипломатичних місій та представниками уряду Туреччини. Незважаючи на активний тиск проросійських структур, з метою зірвати захід, ми все ж виступаємо з доповідями щодо порушення прав людини в окупованій АР Крим, українців, корінного народу кримських татар, кримських мусульман та переслідування політв'язнів на території Криму!» – написав Афанасьєв.

У свою чергу правозахисниця Марія Томак написала у Facebook, що Афанасьєв повідомив їй таке: «Як я зрозумів, дипломати РФ погрожували погіршенням та загостренням відносин. Намагалися повністю скасувати захід і все ж таки домоглися певних моментів – подію заборонили висвітлювати у ЗМІ Туреччини, але ж ми вже знаємо, як і цю проблему вирішити».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: