Росія насаджує терор в окупованому Криму – заява МЗС України

Росія насаджує терор в окупованому Криму – заява МЗС України

МЗС вимагає від Росії негайного звільнення п’яти заарештованих 13 жовтня кримських татар

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з проведенням 12 жовтня окупаційною владою Криму серії обшуків у будинках кримських татар, неправомірним затриманням та наступним арештом п’яти громадян України - активістів кримськотатарської спільноти Теймура Абдуллаєва, Узеїра Абдуллаєва, Айдера Саледінова, Еміля Джемадінова і Рустема Ісмаілова. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

«Такі дії Російської Федерації є продовженням її репресивної політики, спрямованої на залякування населення півострова з метою подавлення будь-яких проявів інакомислення і громадського спротиву незаконній окупації», - зазначають в МЗС.

У відомстві переконані, що спроби держави-окупанта приховати власне свавілля та зневагу до прав людини за ширмою «боротьби з тероризмом чи екстремізмом» уже давно нікого не вводять в оману.

«Діючи такими методами, Російська Федерація сама власноручно насаджує терор на захопленій внаслідок збройної агресії українській території, сіє там страх і безправ’я, грубо порушує базові норми міжнародного права, демократичні права і свободи», - вважає МЗС України.

Зовнішньополітичне відомство України вимагає негайного звільнення п’яти заарештованих 13 жовтня кримських татар, а також інших громадян України, які незаконно утримуються зараз в неволі російською окупаційною владою.

«Закликаємо також міжнародних партнерів України до посилення тиску на Російську Федерацію з вимогою припинити переслідування і репресії на етнічному та релігійному ґрунті в тимчасово окупованому Криму», - йдеться у заяві МЗС.

Нагадаємо, п’ятеро кримських татар заарештували в Криму після обшуку їхніх будинків. При цьому крім релігійної літератури в їхніх оселях не було виявлено нічого.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: