Росія припинить надавати гуманітарну підтримку «ДНР» і «ЛНР», - ЗМІ

Росія припинить надавати гуманітарну підтримку «ДНР» і «ЛНР», - ЗМІ
Гуманітарну допомогу на Донбас возити не будуть, повідомляє РБК 

Уряд Росії має намір з 2018 року відмовитися від надання гуманітарної підтримки окремим територіям Донбасу

Уряд Росії має намір відмовитися від надання гуманітарної підтримки окремих територій Донбасу. Відповідне доручення міністерство фінансів РФ отримало за підсумками наради у віце-прем'єра Дмитра Козака, яке відбулося 1 вересня, пише РБК з посиланням на джерела, близькі до Кремля.

Повідомляється, що було дано доручення Мінфіну Росії «виключити з проекту федерального бюджету на 2018 рік і на плановий період 2019 і 2020 років в повному обсязі витрати на надання в 2019-2020 роках гуманітарної підтримки окремим територіям».

У відкритих документах, що стосуються формування бюджету Російської Федерації, немає формулювання «гуманітарна підтримка окремих територій». За словами федерального чиновника і двох джерел РБК, близьких до Кремля, за цим формулюванням криється фінансова допомога самопроголошеній владі Донецька і Луганська.

З протоколу наради у Козака випливає, що кошти будуть спрямовані на інфраструктурні проекти в аннексованому Криму та в Калінінградській області.

У сукупності ці проекти оцінюються в 165 млрд рублів (2,9 млрд дол.). Однак оцінити, виходячи з цих даних, скільки грошей витрачається з бюджету на «ЛДНР», неможливо, зазначає видання.

Крім того, співрозмовники РБК в Держдумі і в уряді підкреслюють, що навіть якщо влада вирішила припинити видатки на гуманітарну допомогу Донбасу, це не означає, що фінанси перестануть надходити в Донецьк і Луганськ.

Фінансування «ЛДНР» повністю засекречено, описується секретними постановами уряду, закритими рядками в бюджеті, сказало одне з джерел РБК. «Гуманітарна підтримка», на його думку, була лише одним з декількох каналів фінансування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: