Росія відправляє нову військову техніку на адмінмежу з Кримом, - Слободян

Росія відправляє нову військову техніку на адмінмежу з Кримом, - Слободян
Фото з відкритих джерел

Ротація російських військ на адмінмежі завершується

Російська Федерація нарощує кількість військових на адміністративному кордоні України з Кримом, повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«На окупаційних пунктах пропуску значно збільшилася кількість озброєних військових. Позиції Збройних сил РФ посилилися новою технікою та особовим складом. Значно збільшилася активність військової авіації, безпілотних літальних апаратів, аеростатів та морських катерів», - зазначив він.

За його словами, ротація російських військ на адмінмежі завершується. «Зараз фактично завершується ротація російських військ. Вони тут перебували з березня минулого року. Їх замінюють підрозділами, які, швидше за все, тривалий час будуть знаходитися на адмінмежі», - зазначив Слободян і додав, що нові підрозділи набагато краще оснащені.

Він також зазначив, що з 7 серпня РФ обмежувала пропуск в Крим, а 9 серпня протягом кількох годин півострів був фактично відрізаний від материкової України. «У цей час російські спецслужби взагалі не випускали людей з окупованого півострова, а потрапити на окуповану територію можна було тільки через пропускний пункт в'їзду-виїзду «Чаплинка», - підкреслив Слободян.

Зазначимо, станом на сьогодні всі пункти пропуску до Криму працюють, однак, за словами помічника глави Держприкордонслужби, російська сторона працює неритмічно. «Представники країни-окупанта продовжують працювати повільно і періодично обмежувати пропуск транспортних засобів на КПВВ «Чаплинка» і «Каланчак». Також нам відомо про те, що огляд транспортних засобів здійснюється пильно. Частина тих, хто хотів потрапити на півострів, отримала відмову від окупантів з формулюванням про відсутність підстав для в'їзду в Крим», - додав Слободян.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко підвищив боєготовність військ на кордоні з Кримом та в зоні АТО.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ. Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими. Після повідомлення ФСБ Путін звинуватив владу України у терорі і пообіцяв «не проходити повз». Крім того він заявив про те, що «не бачить сенсу у нормандських переговорах». 

Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що в окупованому Криму не затримували жодного співробітника української розвідки. Тим часом окупаційна влада Криму заявила про «негласне оголошення війни». Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: