Росія використовує Сущенка у своїй політичній грі - СБУ

Росія використовує Сущенка у своїй політичній грі - СБУ

У СБУ переконані, що Росія намагається відволікти увагу світової спільноти від справи МН17

Росія використовує заарештованого українського журналіста у своїй політичній грі, зокрема, щоб відволікти світову спільноту від власної вини у збитті малайзійського боїнга в небі над Донбасом 2014-го року. Про це в ефірі «5 каналу»заявив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт.

За його словами, скандал із затриманням Сущенка спалахнув саме тоді, коли міжнародна слідча група спільно з прокуратурою Нідерландів оприлюднили результати розслідування катастрофи літака рейсу МН17.

«Очевидно мені, як (представнику) Служби безпеки, що його (Сущенка) будуть використовувати у грі. Більш того, з нього намагаються вибити свідчення. Його цілком можуть використовувати, як «тіньовий» фактор, який відволікатиме громадськість, наприклад, від подій дворічної давнини. Це події, які пов'язані з віроломним вбивством майже 300-х ні в чому не винуватих людей на малайзійському судні. І ми знаємо, що напередодні цих подій, коли у Росії відбувся удаваний «скандал» щодо затримання нашого громадянина, фактично, європейський інформаційний простір був саме збуджений звітом (щодо катастрофи рейсу МН17)», - зазначив Тандіт.

Нагадаємо, 2 жовтня громадський рух «Відкрита Росія» на своєму сайті повідомив, що суд Москви заарештував українця Романа Сущенка за звинуваченням у шпигунстві і що правозахисники випадково зустріли чоловіка у камері карантинного відділення Лефортовської в'язниці. Національне інформаційне агентство «Укрінформ» вважає затримання Сущенка, який працює в агентстві з 2002 року та кореспондентом у Франції з 2010-го, спланованою провокацією. «Укрінформ» і дружина журналіста уклали з російським адвокатом Марком Фейгіним угоду про захист Сущенка. МЗС України вимагає від Росії негайного звільнення українського журналіста.

Прес-секретар Путіна назвав затримання українського журналіста в Москві «звичайною роботою спецслужб».

Українського консула не пустили на зустріч з Романом Сущенком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: