Росія знову заблокувала в Радбезі ООН продовження розслідування хіматак в Сирії

Росія знову заблокувала в Радбезі ООН продовження розслідування хіматак в Сирії
Радбез ООН

Проект резолюції мав продовжити роботу Об'єднаного слідчого механізму під керівництвом ООН на 30 днів

Росія в Раді Безпеки ООН вкотре заблокувала проект резолюції щодо продовження роботи Спільного слідчого механізму ООН і Організації із заборони хімічної зброї з розслідування випадків застосування хімзброї в Сирії.

Про це повідомляє AP.

Проект резолюції, запропонований Японією, мав продовжити роботу Об'єднаного слідчого механізму під керівництвом ООН на 30 днів, щоб дати час для переговорів щодо більш широкого компромісу. Однак, Росія скористалася правом вето. 

«Росія витрачає наш час, Москва не погодиться на механізм, який може довести використання хімічної зброї її союзником, сирійським режимом», - заявила представник США при ООН Ніккі Хейлі.

Нагадаємо, делегація Росії при ООН у четвер скористалась правом вето, заблокувавши резолюцію Ради Безпеки щодо продовження мандату Спільного слідчого механізму ООН і Організації по забороні хімічної зброї  з розслідування застосування хімзброї в Сирії.

Напередодні голосування президент США Дональд Трамп закликав Радбез ООН продовжити розслідування хіматак у Сирії.

На початку листопада стало відомо, що на місці хіматаки в Сирії знайдено залишки радянської авіабомби зі слідами зарину.

Як повідомлялося, 4 квітня по підконтрольному сирійській опозиції місту Хан-Шейхун було завдано авіаудару, внаслідок якого десятки людей загинули від хімічного отруєння. Організація ЮНІСЕФ повідомила про щонайменше 27 убитих дітей.

Місія ООН щодо розслідування застосування хімічної зброї встановила, що в атаці на Хан-Шейхун використовувався заборонений нервово-паралітичний зарин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: