Росіяни розмістили онлайн матеріали розслідування спецпрокурора Мюллера

Росіяни розмістили онлайн матеріали розслідування спецпрокурора Мюллера
Генпрокурор США Роберт Мюллер

Витік інформації міг статися через дії російських адвокатів

Офіс спеціального прокурора США Роберта Мюллера повідомляє про те, що росіяни отримали доступ і розмістили публічно он-лайн матеріали розслідування для його дискредитації. Про це повідомляє видання The Guardian.

Мова йде про більше 1 тисячі файлів щодо російських «інтернет-тролів», які втручалися в президентські вибори США 2016 року. Відповідні посилання на викрадені файли з’явилися в Twitter іще в жовтні 2018 року. 

Відомство спецпрокурора Роберта Мюллера 30 січня 2019 року підтвердило автентичність даних, а також те, що вони не публікувалися у рамках розслідування, а лише передавалися адвокатам. Сама IP-адреса, із якої файли завантажували на ресурс зберігання даних, із РФ.

ФБР підтвердило те, що не зафіксувало жодної кібератаки проти відомства спецпрокурора США Роберта Мюллера, в рамках якої міг статися витік інформації. Як наслідок, витік інформації міг статися через відповідні дії російської сторони. Мова йде про адвокатів, які захищають звинувачених росіян. Тому відомство спецпрокурора має намір обмежити доступ російської сторони до зібраних доказів.

Раніше екс-радник Трампа відкинув звинувачення у справі про роль Росії у виборах у США.

Крім того 29 січня Генпрокурор США анонсував завершення «російської справи».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: