Російський суд оголосив вирок у «справі Хізб ут-Тахрір»

Російський суд оголосив вирок у «справі Хізб ут-Тахрір»
Ремзі Меметов
Фото: Anton Naumlyuk

Фігурантів справи відправили за ґрати

Північно-Кавказький військовий окружний суд у Ростові-на-Дону оголосив вирок у так званій справі «справі Хізб ут-Тахрір». Про це повідомив адвокат одного з обвинувачених Еміль Курбедінов.

За його словами, Енвер Мамутов отримав 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Ремзі Меметов, Руслан Абільтаров і Зеврі Абсеітов отримали по 9 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, повідомив адвокат у Facebook.

Як уточнив журналіст Антон Наумлюк, Мамутов отримав 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з обмеженням свободи на термін 1 рік і 6 місяців. Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров, Зеврі Абсеітов - 9 років позбавлення волі з обмеженням свободи строком на 1 рік.

Як інформує «Радіо Свобода», 21 грудня обвинувачені виступили в суді з останнім словом. Жоден з фігурантів своєї провини не визнав. Всі вказували на «політично-вмотивований характер» кримінальної справи.

Російські прокурори просили призначити обвинувачуваним покарання у вигляді ув’язнення терміном від 10 до 17 років.

В інтерв’ю «Главкому» Еміль Курбедінов анонсував, що у разі обвинувального вироку суду, захист буде його оскаржувати, а також звертатиметься до міжнародних інстанцій, зокрема до Європейського суду з прав людини.

Правозахисники вважають кримчан, заарештованих у «справі Хізб ут-Тахрір» політв'язнями, а їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

12 травня 2016 року в Бахчисараї російські силовики провели низку обшуків у будинках мусульман, кримських татар, а також у місцевому кафе. В результаті були затримані і звинувачені в тероризмі четверо бахчисарайців: Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров і Енвер Мамутов. Їх підозрюють в участі в організації «Хізб ут-Тахрір», визнаної в Росії терористичною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: