Роскомнадзор дозволив ЗМІ використовувати лайливі слова, бо «явище зустрічається в природі»

Роскомнадзор дозволив ЗМІ використовувати лайливі слова, бо «явище зустрічається в природі»
Російським ЗМІ дозволили використовувати слова «мудак» і «мудило»

Роскомнадзор дозволив ЗМІ використовувати слова «мудак» і «мудило»

Федеральна служба РФ з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнадзор) не вводила заборону на використання у ЗМІ слів «мудак», «мудило» та їхніх похідних.

Про це йдеться у відповіді голови відомства Олександра Жарова на запит головного редактора «Нової газети» Дмитра Муратова.

Журналіст у запиті пише: «Чи можливе вживання в газетних текстах, безсумнівно, лайливого слова «мудило» («мудак»)? Думки з цього приводу співробітників нашого видання розійшлися: одні стверджують, що вищенаведеного слова немає в забороненому списку, інші ж упевнені, що його використання обернеться винесенням попередження газеті з боку Роскомнадзору, незважаючи, повторюся, на відсутність цього слова в переліку заборонених до публікації. До того ж, шановний Олександре Олександровичу, явище це є. А слова немає?»

Чиновник відповів: «Повідомляю, що явище, описане Вами, дійсно зустрічається в природі. Більш того, в російській мові існують і згадані Вами слова та їхні похідні, що характеризують дане явище. Повинен заявити, що слова, яким присвячений Ваш запит, належать до лайливих, не є нецензурними, а отже, не потрапляють під дію статті 4 Закону Російської Федерації від 27 грудня 1991 № 2124-1 «Про засоби масової інформації».

458x655

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: