«Роскомнадзор» пояснив, чому заблокував Google

«Роскомнадзор» пояснив, чому заблокував Google

Google на сьогоднішній день не задовольнив вимоги «Роскомнадзору», заявили у російському відомстві

«Роскомнадзор» заблокував у Росії сервери Google задля виконання блокування Telegram. Відповідна заяву було поширено російським відомства у соціальних мережах.

«Google на сьогоднішній день не задовольнив вимоги «Роскомнадзору» і в порушення вердикту суду продовжує дозволяти компанії Telegram Messenger Limited Liability Partnership використовувати свої IP-адреси для здійснення діяльності на території Росії», - сказано у повідомленні відомства у Twitter.

Там додали, що саме через відсутність дій з боку Google і відбулося перешкоджання нормальній роботі компанії на території Росії.

«Роскомнадзор» вніс до реєстру забороненої інформації ряд IP-адрес Google, які використовуються Telegram для здійснення діяльності в Російській Федерації», - гласить також повідомлення відомства.

Станом на середину дня неділі, 22 квітня, сервіси Google часткового недоступні по всій території Росії.

Нагадаємо, «Роскомнагляд» почав блокувати Telegram 16 квітня. У відповідь месенджер став використовувати вбудовані методи обходу блокувань, завдяки чому у багатьох користувачів програма працює без використання анонімайзерів.

Для обходу обмежень Telegram скористався IP-адресами хостинг-провайдерів Amazon і Google. 16-17 квітня «Роскомнагляд» заблокував близько 17 мільйонів адрес цих хмарних сервісів, після чого користувачі ряду російських сайтів і сервісів, які також використовують ці сервіси, зіткнулися зі збоями в роботі.

Як відомо, 13 квітня Telegram у Росії внесли до реєстру заборонених сайтів.

Telegram має намір використовувати вбудовані методи обходу блокувань, які не вимагають додаткових дій від користувачів.

«Роскомнадзор» - федеральна служба РФ з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій — федеральний орган виконавчої влади Росії у веденні мінкомзв'язку Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: