Роскомнагляд заблокував тисячі чужих адрес

Роскомнагляд заблокував тисячі чужих адрес

Роскомнагляд у боротьбі з Telegram влаштував справжній апокаліпсис

В Росії розпочався справжні апокаліпсис в питанні комунікацій. Роскомнагляд у боротьбі з Telegram заблокував понад півмільйона IP-адрес Amazon.

Месенджер став розгортати механізми обходу блокувань на базі Amazon, і Роскомнагляд просто взяв  і «викосив» 655 352 IP-адрес.

Про це повідомляють російські Telegram-канали та називають підмережі, які полетіли в блок:

52.58.0.0/15 
18.196.0.0/15
18.194.0.0/15
35.156.0.0/14

Зазначається, що найближчим часом багато ресурсів перестануть бути доступні, оскільки вони точно використовують якісь з цих адрес.

Причому, забанили ці адреси не за рішенням «суду», а за знаменитим «гумовим» рішенням Генпрокуратури 27-31-2015 / Ід4082-15, за яким блокують взагалі все, що їм заманеться, повідомляють Telegram-канали.

Таким чином, Роскомнагляд заради того, щоб зупинити поширення Telegram в Росії,  своєю «щедрою рукою» вніс понад півмільйона адрес Amazon в реєстр заборонених сайтів, не розбираючись, які кому належать.

Через такі необдумані дії у великих російських компаніях зупинилась робота. Відомо про перших потерпілих: рітейл, два великих банки з ТОП-20, ряд приватних клінік, платіжна система та інші сервіси. Деякі канали повідомляють, що вчора ввечері в магазинах перестали працювати каси через настільки масове блокування IP-адрес.

Через блокування Amazon месенджер Viber повідомив про проблеми зі дзвінками в Росії в офіційному акаунті в Twitter.

Як відомо, 13 квітня Telegram у Росії внесли до реєстру заборонених сайтів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: