Розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі коштуватиме понад $1 млрд на рік – Єльченко

Розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі коштуватиме понад $1 млрд на рік – Єльченко
Миротворець ООН

За словами постпреда України, фінансування миротворчої місії на Донбасі відбуватиметься з миротворчого бюджету ООН

Постійний представник України в Організації Об’єднаних Націй Володимир Єльченко заявляє, що, за попередніми оцінками, розміщення миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на Донбасі коштуватиме понад $1 млрд на рік.

Про це він сказав під час відеовключення з Нью-Йорку в ефірі телеканалу «112 Україна».

Як пояснив дипломат, фінансування миротворчої місії на Донбасі, в разі ухвалення рішення про її розміщення на всій території Донбасу включно з ділянкою українсько-російського кордону, відбуватиметься з миротворчого бюджету ООН.

«Є бюджет регулярний, є бюджет миротворчих операцій», - сказав Єльченко. «Скільки вона коштуватиме - це має підрахувати генеральний секретар чи його служби секретаріату ООН. Попередні, я чув такі оцінки, що це буде не менше $1 млрд на рік, але я ще раз кажу, я не фахівець, це мають зробити люди, які це роблять регулярно», - наголосив він.

Нагадаємо, 22 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що має намір наступного місяця представити на Генасамблеї ООН ідею про розгортання миротворчої місії на Донбасі. 

Путін заявив, що підтримує ідею введення миротворців ООН на Донбас за умови їх розміщення на лінії зіткнення. Проте він проти надання США Україні летального зброї.

Згодом Росія подала в ООН свій проект про миротворців на Донбасі.

У відповідь постпред України при ООН Єльченко заявив, що в поданому Росією проекті резолюції немає ніякої миротворчості.

Заступник голови Верховної Ради, представник в гуманітарній робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко заявила, що Путін намагається спотворити ініціативу президента України Петра Порошенка щодо розміщення миротворців ООН на всій території тимчасово окупованого Росією Донбасу для спостереження за роззброєнням незаконних збройних формувань та бойовиків.

У МЗС України переконані, що Росія намагається спотворити саму ідею та цілі запровадження миротворчої операції на Донбасі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: