Росія подала в ООН свій проект про миротворців на Донбасі

Росія подала в ООН свій проект про миротворців на Донбасі

Проект російської резолюції направлено голові Ради Безпеки і генеральному секретарю ООН

Росія направила голові Ради Безпеки ООН Текеде Алему і генеральному секретарю всесвітньої організації Антоніу Гутеррішу проект резолюції про розміщення миротворців на лінії зіткнення в Донбасі. Про це заявив у вівторок журналістам постійний представник РФ при ООН Василь Небензя.

«Сьогодні нами направлено відповідний проект резолюції голові Ради Безпеки і генеральному секретарю ООН. Сподіваємося, що найближчим часом він буде поширений серед членів Ради», - сказав дипломат.

За його словами, найближчим часом текст буде вивчений експертами країн-членів Радбезу, а основний етап переговорів почнеться на наступному тижні після повернення постпредів з поїздки в Ефіопію.

Як повідомляв «Главком»Путін підтримує ідею введення миротворців ООН на Донбас за умови їх розміщення на лінії зіткнення. Проте він проти надання США Україні летального зброї.

Заступник голови Верховної Ради, представник в гуманітарній робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко заявила, що Путін намагається спотворити ініціативу президента України Петра Порошенка щодо розміщення миротворців ООН на всій території тимчасово окупованого Росією Донбасу для спостереження за роззброєнням незаконних збройних формувань та бойовиків.

У МЗС України переконані, що Росія намагається спотворити саму ідею та цілі запровадження миротворчої операції на Донбасі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: