Розпочався Всесвітній гуманітарний саміт ООН

Розпочався Всесвітній гуманітарний саміт ООН

Головною метою саміту є консолідація зусиль міжнародного співтовариства з реагування на гуманітарні виклики

У Стамбулі розпочинається Всесвітній гуманітарний саміт, скликаний за ініціативи Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна. Він стане першою в історії Організації зустріччю на найвищому рівні, що повністю присвячена гуманітарній тематиці.
Пряма трансляція саміту на сайті ООН - webtv.un.org.

Головною метою саміту, який має неофіційну назву «Стамбул – заклик до дій», є консолідація зусиль міжнародного співтовариства з реагування на гуманітарні виклики, зумовлені природними лихами, техногенними катастрофами та збройними конфліктами, з метою зменшення страждань цивільного населення.
Організатори очікують, що у рамках участі у Саміті держави-члени виголосять зобов’язання політичного, нормативно-правового, інституційного та фінансового характеру на підтримку «Порядку денного для людства».
Захід проходитиме на рівні глав держав та урядів. Про свою участь на найвищому політичному рівні заявили майже 40 країн. Зокрема, участь у саміті бере президент України Петро Порошенко, лідери кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров. Крім цього, очікується широка участь профільних міністрів – міністрів закордонних справ, з питань міжнародного співробітництва, надзвичайних ситуацій тощо.
Актуальність проведення саміту зумовлюється загостренням останніми роками гуманітарних проблем у світі, а також наявністю найбільшої після завершення Другої світової війни кількості біженців та внутрішньо переміщених осіб (понад 50 млн осіб).
Крім Генерального секретаря ООН, на Саміті будуть присутні глави програм, фондів та спеціалізованих установ системи ООН - Програма розвитку ООН, Світовий банк, МВФ, Всесвітня організація охорони здоров’я, Продовольча та сільськогосподарська організація, Фонд ООН у галузі народонаселення, а також Міжнародної організації з міграції, Міжнародного комітету Червоного Хреста та Міжнародної федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: