Саакашвілі програв апеляцію стосовно трирічної заборони в’їзду до України

Саакашвілі програв апеляцію стосовно трирічної заборони в’їзду до України
Міхеіл Саакашвілі. Фото з «Фейсбуку» політика 

Захисники екс-президента Грузії готують звернення до касаційного суду

Колишній президент Грузії і лідер «Руху нових сил» Міхеіл Саакашвілі програв апеляцію зі скасування постанови прикордонного загону щодо заборони в’їзду на територію України до 2021 року.

Про це кореспонденту «Главкома» повідомив адвокат Саакашвілі Павло Богомазов.

За його словами, восьмий апеляційний адміністративний суд 29 жовтня залишив без змін рішення Львівського окружного адміністративного суду. 

«У всіх судових справах Саакашвілі вбачаємо заангажованість служителів Феміди та бажання української влади зробити все так, щоб у пана Міхеіла не було можливості звернутися до Європейського суду з прав людини», - вважає адвокат екс-президента Грузії.

Богомазов також не виключає, що касаційний суд, в який вони звертатимуться, може повернути справу заборони в’їзду на повторний розгляд до суду першої інстанції, «цим самим затягуючи час».

Нагадаємо, що Саакашвілі заборонили в’їзд до України за порушення перетину держкордону в пункті пропуску «Шегині» Мостиського прикордонного загону. Постанову про заборону 13 лютого 2018 року підписав начальник Мостиського прикордонного загону.

Крім цього, Мостиський районний суд визнав винним Саакашвілі у вчиненні правопорушення передбаченого ч.2 ст. 204-1 КУпАП та призначив штраф в розмірі 3400 грн.

Як повідомляв «Главком», Львівський окружний адміністративний суд відмовив Міхеіла Саакашвілі у задоволенні позову.  Суддя Олександр Коморний дійшов висновків, що екс-президент Грузії  не надав суду документа, який підтверджує його законність проживання на території України. Відтак, на думку суду, щодо особи, яка не має законних підстав для проживання в Україні та порушує визначені норми законодавства України, винесення рішення про заборону в'їзду в Україну є правомірним.

Нагадаємо, що 12 лютого цього року Саакашвілі депортували з України. Політику оголосили підозру щодо сприяння злочинній організації. За даними Генпрокуратури України, лідер «Руху нових сил» співпрацював зі поплічниками колишнього президента Віктора Януковича, щоб захопити державну владу в Україні. Зокрема ГПУ зафіксувала отримання оточенням Саакашвілі близько $0,5 млн від бізнесмена Сергія Курченка для проведення мітингів.  Декілька днів  тому Саакашвілі заявив, що хоче повернутися до Грузії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: