Сакварелідзе розповів про свої розмови з Порошенком

Сакварелідзе розповів про свої розмови з Порошенком
Давид Сакварелідзе

Сакварелідзе заявив, що він неодноразово звертався за підтримкою саме до Порошенка

Давид Сакварелідзе, екс-заступник генерального прокурора України (2015-2016), розповів, що причина його офіційного звільнення полягала в тому, що він порушив прокурорську етику, оскільки попросив громадськість підтримати хлопців із Генеральної інспекції, які затримували близьких тодішньому генпрокурору Шокіну людей, так званих «брильянтових прокурорів».

Про це Сакварелідзе заявив в ефірі на телеканалі ZIK, відповідаючи на запитання телеглядачки щодо офіційної причини звільнення з посади заступник генерального прокурора України.

«Причина мого офіційного звільнення полягала у тому, що я порушив прокурорську етику, оскільки попросив громадськість підтримати хлопців із генеральної інспекції, які, власне, затримували близьких тодішньому генпрокуру Шокіну людей, так званих «брильянтових прокурорів»», – заявив Сакварелідзе.

Екс-заступник генерального прокурора України розповів, що людей, які затримували «брильянтових прокурорів» спочатку переслідували, а потім звільняли з посад.

«Їм просто вручали повідомлення про звільнення. До речі, президент тоді мене викликав, це була дуже цікава зустріч, але вони не змогли мене зупинити. Вже пізніше президент викликав мене разом із Саакашвілі і сказав, що це не прокурорський вчинок. Він також сказав про те, що якби я був політиком, то заява про початок акції протесту була б влучною, а так, як я прокурор, то це неправильно», – зауважив екс-заступник генерального прокурора України.

Натомість, як каже Сакварелідзе, він неодноразово звертався за підтримкою саме до президента, однак так і не отримав її.

«Я йому відповів, що я неодноразово звертався до нього за підтримкою, що у вашому кабінеті сидів генпрокурор Шокін і давав обіцянку, що дасть нам можливість працювати. Ця обіцянка була порушена, тому у мене не було сенсу триматися за свою посаду в Генеральній прокуратурі. Я повинен стати туди, де стоять ті люди з якими я стояв на Майдані будучи депутатом грузинського парламенту», – додав Сакварелідзе.

Нагадаємо, що Саакашвілі позбавили українського громадянства.Наразі Саакашвілі перебуває у США.

Державна прикордонна служба має намір не пропустити Саакашвілі на територію України в разі його спроб приїхати до нашої держави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: