САП просить зняти недоторканність із трьох нардепів

САП просить зняти недоторканність із трьох нардепів
Борислав Розенблат

Подання на зняття недоторканності з Борислава Розенблата, Максима Полякова і Олеся Довгого спрямовані генпрокурору Юрію Луценку

Спеціалізована антикорупційна прокуратура підготувала подання на зняття недоторканності з народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова. Про це на брифінгу заявив глава Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, передає «112 Україна».

«Зараз, наскільки ми проговорили з САП, подання про зняття імунітету з народних депутатів Розенблата та Полякова спрямовані генпрокурору і, сподіваюся, що генпрокурор оперативно відреагує на ці листи і відповідно направить листа до парламенту. Тому що у нас не так багато часу, але він ще є, це сьогоднішній тиждень і ще через кілька тижнів буде пленарний тиждень у ВР. Думаю, що ми зможемо встигнути розглянути це питання і відповідно докази зібрані, в рамках проведення негласних слідчих дій та в рамках гласних слідчих дій. Їх більш ніж достатньо, щоб позитивно вирішити питання щодо подання про зняття імунітету з цих нардепів», - заявив він.

Крім того, голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підписав і направив на підпис генпрокурору подання на зняття недоторканності з позафракційного нардепа Олеся Довгого. Про це Холодницький повідомив на брифінгу.

«Щодо Довгого дійсно надійшло минулого тижня клопотання, і генеральним прокурором було визначено підслідність за кримінальним провадженням за НАБУ по факту виділення земельних ділянок в місті Києві в 2007-2009 роках. Це провадження розслідувала прокуратура міста Києва. Ми взяли до провадження, і вчора мною було підписано відповідне подання про зняття недоторканності (з Довгого. – Ред.), оскільки ми вважаємо, що доказів, зібраних для оголошення підозри, є достатньо для внесення вказаного подання», - заявив він.

«Вчора це подання було підписано і направлене генпрокурору», - додав Холодницький.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що в одному з ресторанів Києва співробітники НАБУ затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата за підозрою в отриманні хабара. При ньому були $200 тис. 

У НАБУ стверджують, що хабар, на якому затримали охоронця Розенблата, призначався двом нардепам.

Вони це заперечують і назвали подію «провокацією».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: