Саудівська Аравія готова пустити турків у своє консульство в Стамбулі

Саудівська Аравія готова пустити турків у своє консульство в Стамбулі
Саудівського журналіста Джамала Хашоггі ймовірно вбили - вважають ЗМІ 

Турецька влада звернулася до Ер-Ріяду із проханням проінспектувати відповідну дипломатичну установу

Представники Саудівської Аравії заявили про те, що вони готові допустити на територію свого консульства в Стамбулі експертів і представників уряду Туреччини. Про це пише інформаційне агентство Reuters із посиланням на турецький ресурс Anadolu.

Саме в цьому консульстві зник відомий критик режиму в Ер-Ріяді журналіст Джамал Хашоггі. 

До цього президент Туреччини Реджеп Ердоган закликав Саудівську Аравію довести, що зниклий журналіст покинув територію консульства в Стамбулі. Як наслідок турецька влада звернулася до Ер-Ріяду із проханням проінспектувати відповідну дипломатичну установу.

Напередодні ЗМІ повідомили, що влада Туреччини вважає, що відомий саудівський журналіст Джамал Хашоггі, який зник чотири дні тому, був у битий у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, де його й востаннє бачили.

3 жовтня саудівський журналіст Джамал Хашоггі, відомий своєю критикою влади Саудівської Аравії, зник після візиту до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Про зникнення повідомила його наречена. 

За даними турецької влади, Хашоггі не покидав територію консульства. Проте представники Саудівської Аравії заперечують, що Хашоггі в консульстві.

Джамал Хашоггі у 2017 році покинув батьківщину, щоб уникнути переслідувань за свої погляди і переїхав до США. Протягом року він писав для Washington Post, критикуючи політику Саудівської Аравії щодо Катару, Канади, Ємену та засуджуючи переслідування владою країни інакодумців.

Також повідомлялося, що у Болгарії неподалік від міста Русе знайдено тіло жорстоко вбитої телеведучої одного з місцевих каналів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: