У консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі вбили журналіста - ЗМІ

У консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі вбили журналіста - ЗМІ

Саудівський журналіст Джамал Хашоггі

Журналіст писав для Washington Post, критикуючи політику Саудівської Аравії

Влада Туреччини вважає, що відомий саудівський журналіст Джамал Хашоггі, який зник чотири дні тому, був у битий у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, де його й востаннє бачили.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на два турецьких джерела.

«За попередніми даними турецької поліції, Хашоггі був убитий в консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі. Ми вважаємо, що вбивство було зумисним, і тіло згодом вивезли з консульства», - сказав співрозмовник Reuters.

Джерела не повідомили агентству, як, за їхніми оцінками, було здійснено вбивство журналіста.

Співрозмовники Reuters у консульстві Саудівської Аравії заперечили, що Хашоггі був убитий в дипустанові і заявили, що звинувачення Туреччини необґрунтовані.

Джерело зазначило, що 6 жовтня у Стамбул прибула група безпеки, включаючи слідчих з Саудівської Аравії, для участі в розслідуванні зникнення Хашоггі.

Туреччина викликала посла Саудівської Аравії після зникнення журналіста Хашоггі.

Нагадаємо, 3 жовтня саудівський журналіст Джамал Хашоггі, відомий своєю критикою влади Саудівської Аравії, зник після візиту до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Про зникнення повідомила його наречена. 

За даними турецької влади, Хашоггі не покидав територію консульства. Проте представники Саудівської Аравії заперечують, що Хашоггі знаходиться в консульстві.

Джамал Хашоггі у 2017 році покинув батьківщину, щоб уникнути переслідувань за свої погляди і переїхав до США. Протягом року він писав для Washington Post, критикуючи політику Саудівської Аравії щодо Катару, Канади, Ємену та засуджуючи переслідування владою країни інакодумців.

Також повідомлялося, що у Болгарії неподалік від міста Русе знайдено тіло жорстоко вбитої телеведучої одного з місцевих каналів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: