Саудівська Аравія ігнорувала спроби США обмежити кількість жертв конфлікту в Ємені

Саудівська Аравія ігнорувала спроби США обмежити кількість жертв конфлікту в Ємені
Численні спроби США зменшити кількість жертв конфлікту в Ємені від авіаударів Саудівської Аравії провалилися

Вашингтону відомі дані про всі авіаудари Ер-Ріяду в Ємені

Американське видання The New York Times повідомило про провал численних спроб США обмежити кількість жертв серед цивільного населення Ємену від військової інтервенції Саудівської Аравії. До цього Державний департамент заперечував те, що Вашингтону відомі деталі авіаударів, в результаті яких гинули мирні жителі.

Проте колишні американські дипломати, які були залучені до моніторингу інтервенції Саудівської Аравії до Ємену в 2015-17 роках повідомили The New York Times протилежне – американці, які знаходяться в Ер-Ріяді знають деталі всіх ударів, в тому числі які літаки і боєприпаси використовувалися. Всього до 100 американців залучені до процесу координації і супроводу бойових дій Ер-Ріяду в Ємені.

Окрім того численні спроби США зменшити кількість жертв конфлікту в Ємені від авіаударів Саудівської Аравії провалилися. Так в 2017 році був складений перелік 33 тисяч об’єктів, по яких не можна було авдавати удар. Однак саудівські пілоти часто ігнорували цей перелік. Накази не завдавати удари часто скасовувалися офіцерами нижчого рівня.

Пілоти Саудівської Аравії замість того, щоб чекати, коли об’єкт для удару залишить людні місця завдавали удари. Так само бомбометання проводилися із максимальних висот, що зменшувало прицільність. Листопад 2018 року став найбільш кривавим за кількосттю цивільних жертв в Ємені. Всього протягом минулого місяця загинуло 3058 цивільних осіб – 80 із них через авіаудари.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: