Саудівська Аравія пообіцяла ООН покарати винних у вбивстві Хашоггі

Саудівська Аравія пообіцяла ООН покарати винних у вбивстві Хашоггі

Рада ООН із прав людини розглянула їх дотримання в Саудівській Аравії

В рамках проведення п’ятирічної оцінки ситуації із правами людини профільним органом ООН представник Саудівської Аравії Бандар Аль Айбан пообіцяв від імені Ер-Ріяду провести повне розслідування щодо вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

До такого кроку уряд Саудівської Аравії закликали представники 40 країн світу.

Аль Айбан нагадав учасникам засідання Ради ООН із прав людини про наказ короля Саудівської Аравії Салмана ібн Сауда провести належне розслідування і покарати винних в злочині. При цьому представник Ер-Ріяду при Раді ООН із прав людини відмовився відповідати на питання щодо нинішнього місця перебування і статусу 18 осіб, яких начебто затримали за причетність до зникнення і вбивства Джамаля Хашоггі.

Окрім того, засідання розглянуло інші порушення Саудівської Аравії в сфері прав людини. Так, учасники закликали Ер-Ріяд заборонити смертну кару і ліквідувати систему опіки чоловіків над жінками.

Так само учасники Ради ООН із прав людини звернулися із пропозицією до саудівського уряду чіткіше сформулювати визначення тероризму, щоб таким чином унеможливити використання відповідних звинувачень проти політичних опонентів офіційного режиму.

Представник Франції окремо розкритикував арешти і ув’язнення журналістів в Саудівській Аравії. В п’ятницю представник Ер-Ріяду повідомить, які саме заходи із запропонованих планує прийняти уряд Саудівської Аравії для покращення ситуації в сфері прав людини.

Нагадаємо, згідно із заявою прокуратури Стамбула, Хашоггі був задушений відразу, як зайшов на територію консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Після цього його тіло було розчленовано, а рештки знищені.

Турецькі ЗМІ повідомили, що наказ про вбивство Хашоггі віддав колишній високопоставлений співробітник розвідки Саудівської Аравії і радник наслідного принца Ахмед Ассирі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: