Савченко розповіла, як провела ніч в українському СІЗО

Савченко розповіла, як провела ніч в українському СІЗО
Надія Савченко

Надія ще не вирішила, чи буде голодувати

Підозрювана у підготовці терактів і державного перевороту народний депутат Надія Савченко повідомила, що СІЗО в Україні не відрізняється від російського, а в деяких моментах – навіть гірше. Про це вона розповіла під час спілкування з журналістами у Шевченківському районному суді міста Києва, який 23 березня обиратиме їй міру запобіжного заходу.

Так, на запитання журналістів, як їй ночувалося в СІЗО, Савченко відповіла: «Як і в російському. Нічим не відрізняється».

На запитання щодо можливого голодування нардеп не відповіла.

Водночас вона зазначила, що в СІЗО скрізь установлені камери, що принижує людську гідність.

«У СІЗО в мене немає жодної зони в камері, де не принижувалася би людська гідність. Я не можу роздягнутися, щоби мене не знімали відеокамери, не можу сходити в туалет, щоб не знімали відеокамери. В принципі, це, в деяких моментах, навіть гірше, ніж у СІЗО у ворога», – наголосила Савченко.

Як відомо, Савченко звинувачують у підготовці теракту у Верховній Раді.

Як повідомлялось, Надія Савченко одягнула светр з тризубом на засідання Шевченківського районного суду Києва, який має обрати їй запобіжний захід. Вона вже встигла передати привіт Тимошенко з суду. Раніше суд дозволив Савченко сісти поруч із захисниками.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генеральний прокурор України виклав нардепам версію слідства. У Раді також продемонстрували оперативне відео, на якому Савченко та Рубан домовляються із військовими про стратегію й тактику перевороту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: