Рада проголосувала за зняття недоторканності, затримання та арешт Савченко

Рада проголосувала за зняття недоторканності, затримання та арешт Савченко
Юрій Луценко та Надія Савченко
фото: Ольга Червакова

Депутати підтримали подання Генпрокурора щодо народного депутата, яку підозрюють у підготовці терористичного акту

Депутати проголосували за притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Надії Савченко, яку підозрюють у планування теракту в парламенті.

За притягнення до кримінальної відповідальності проголосували 291 депутат, за затримання – 277 депутатів, за арешт – 268.

Нагадаємо, на викривальному відео, підготовленому Генпрокуратурою, нардеп України Надія Савченко зізнається, що особисто хотіла вчинити терористичний акт у Верховній Раді та підірвати не лише депутатів, але й президента України та очільників правоохоронних органів.

На відео показано, як Надія Савченко, Володимир Рубан  та дехто вказаний як Березень Г. П обговорюють план майбутнього теракту. Коли мова заходить про те, хто стане людиною, яка вчинить теракт, Надія заявляє, що це зробить вона і стане українською Жанною д’Арк.

Відео, підготовлене Генпрокуратурою, яке має викривати плани народного депутата Надії Савченко у організації теракту у Верховній Раді та центрі Києва, декілька разів не могли показати парламентарям.

Нагадаємо, Верховна Рада в четвер, 22 березня, розглядала питання щодо надання дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

З цього питання на засіданні доповідає генеральний прокурор Юрій Луценко. Як відомо, сьогодні зранку регламентний комітет підтримав всі три подання генпрокурора проти Савченко.

Як повідомлялось, комітет не отримав письмових пояснень нардепа Надії Савченко, яку звинувачують в організації теракту, тому що вона їх не надсилала. «Ви не одержали їх, тому що я їх не надсилала. Всі пояснення, які я вважатиму за необхідне, я вам надам», - коротко сказала Савченко.

Народний депутат Надія Савченко принесла на засідання регламентного комітету ВР, який розглядає подання щодо зняття з неї недоторканності, два гранати.

Сьогодні, 22 березня, під будівлею Верховної Ради зібралися два мітинги. Один - з вимогою зняти депутатську недоторканність, затримати та заарештувати нардепа Надію Савченко, яку підозрюють у планування теракту в парламенті. Інший мітинг поруч з першим – «за зміну політичної системи», люди протестують проти арешту депутатки Савченко.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 15 березня у парламенті заявив про наявність у слідства незаперечних доказів того, що народний депутат Надія Савченко особисто планувала теракт у ВР. Зокрема, за його словами, Савченко хотіла використовувати дві гранати для підриву урядової ложі, за допомогою мінометів обвалити купол ВР, а людей розстріляли б із автоматів. Того ж дня генпрокурор направив до парламенту подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Савченко.

Читайте також статті: 

Луценко проти Савченко. Сюрреалістична провокація чи держпереворот з мінометами?

Надія Савченко: від героїні до терористки

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: