СБУ блокувала механізм ухилення від податків реалізаторами дизпалива

СБУ блокувала механізм ухилення від податків реалізаторами дизпалива
Фото: ssu.gov.ua

У підпільній нафтобазі ділки змішували мастильні матеріали, ввезені з території Росії, з авіаційним паливом придбаним за готівку в Україні

У межах розпочатого кримінального провадження співробітники Служби безпеки України блокували механізм ухилення від сплати податків реалізаторами паливно-мастильних матеріалів у Миколаївській та Херсонській областях, передає прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що низка комерційних структур протягом 2017-2018 років налагодила нелегальне виробництво дизельного палива. У підпільній нафтобазі ділки змішували мастильні матеріали, ввезені з території Росії, з авіаційним паливом придбаним за готівку в Україні. Потім комерсанти реалізовували паливно-мастильні матеріали сільгосппідприємствам півдня України.

Розрахунки з аграріями здійснювалися за готівку, проте у податковій звітності відображалась псевдореалізація продукції у безготівковий спосіб. Такий механізм дозволяв зловмисникам штучно формувати податковий кредит та мінімізувати сплату податків до держбюджету.

Під час санкціонованих слідчих дій в офісних приміщеннях бізнесменів та на підпільній нафтобазі співробітники СБУ вилучили документацію щодо нелегального виготовлення дизпалива та причетності менеджменту підприємств до протиправного механізму із мінімізації податків.

Правоохоронці також виявили майже 3 млн грн, отриманих від протиправної діяльності, та 380 кубічних метрів дизельного палива сумнівної якості вартістю понад сім мільйонів гривень.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: