СБУ затримала трьох «телефонних терористів»

СБУ затримала трьох «телефонних терористів»

Затримання проходили у Миколаївській області, Кривому Розі та на Запоріжжі

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією протягом останніх тижнів встановили особи трьох «телефонних терористів», які здійснювали неправдиві повідомлення з погрозами терористичного характеру.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«У Миколаївській області співробітники спецслужби спільно з поліцією затримали чоловіка, який під дією наркотичних речовин вигадав історію про мінування однієї з військових частин, внаслідок чого довелося евакуювати майже 150 громадян», - йдеться у повідомленні.

Крім того, оперативники СБУ встановили мешканку Кривого Рогу, яка в стані алкогольного сп'яніння здійснила анонімне повідомлення про мінування місцевого продовольчого магазину.

Водночас, на Запоріжжі правоохоронці затримали ще одного «аноніма». Ним виявився мешканець одного із сіл області, який вирішив розважитися та здійснив «мінування» Національного історико-археологічного заповідника.

СБ України вкотре нагадує, що незалежно від мотивів «телефонних терористів» їхні дії кваліфікуються згідно зі статтею 259 Кримінального кодексу України. Відповідно до цієї статті хибне повідомлення про мінування будь-яких об'єктів власності карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторний такий дзвінок зловмисника може бути засуджено до позбавлення волі терміном від чотирьох до восьми років.

«Жартівникам» доведеться також компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від протиправних дій, резюмували у прес-центрі СБУ.

Напередодні СБУ затримала озброєну банду, яка вимагала гроші з фермера.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: