СБУ затримала трьох «телефонних терористів»

СБУ затримала трьох «телефонних терористів»

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на термін від двох до шести років

Співробітники Служби безпеки України затримали трьох осіб, які здійснили неправдиві повідомлення з погрозами терористичного характеру у різних регіонах нашої країни.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Так у Бердянську на Запоріжжі оперативники спецслужби спільно з поліцією викрили місцевого жителя, який у стані алкогольного сп’яніння здійснив анонімне повідомлення щодо «мінування» будівлі міського кінотеатру. Через протиправні дії зловмисника спочатку довелося провести повну евакуацію людей з приміщень закладу.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України.

У Сумській області співробітники СБ України встановили та затримали аноніма, який з хуліганських мотивів повідомив про нібито закладену вибухівку у загальноосвітній школі міста Глухів. Після евакуації людей з навчального закладу та ретельного огляду будівлі й прилеглої території, правоохоронці не виявили підозрілих предметів.

За даним фактом вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України.

На Волині правоохоронці затримали «телефонного аноніма», який вигадав історію про мінування обласної клінічної лікарні, через що було проведено часткову евакуацію персоналу та пацієнтів установи.

За даним фактом вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 259 та ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: