Шахтарі припинили голодування у Міненерго

Шахтарі припинили голодування у Міненерго

Гірники чекають на погашення всієї заборгованості по заробітній платі

Шахтарі припинили безстрокове голодування, яке оголосили у приміщенні Міненерго.

Про це написав голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook.

«Під вечір 1 березня гірники ДП «Селидіввугілля» припинили голодування. Хоча вже на залізничному вокзалі вони хотіли здавати квитки та повертатися знову до Міненерговуггіля аби продовжити голодування», – написав він.

Волинець додав, що профспілкові лідери на сьогоднішньому засіданні Ради голів НПГУ вирішили звернутися до президента України, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради з вимогою про звільнення першого заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Галини Карп та самого міністра Ігоря Насалика.

«Сподіваюся, що 2 березня буде перераховано 10 млн грн на рахунок держпідприємства «Селидіввугілля» на зарплату гірникам. Якщо ж цього не відбудеться, то разом із представниками НПГУ, які ще лишаються у Києві та представниками громадськості, самі зайдуть у міністерство замість учасників голодування», – заявив Волинець. 

Раніше повідомлялося, що працівники ДП «Селідоввугілля» оголосили голодування в будівлі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Нагадуємо, що раніше шахтарі представили Маніфест з порятунку вугільної галузі України. Серед вимог - своєчасне виконання зобов'язань, зменшення поставок імпортного вугілля і розвиток власної галузі, перехід всіх ТЕС і ТЕЦ з антрациту на українське вугілля і закріплення на законодавчому рівні переваги українського вугілля перед іноземним.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: