Щоденно на сервер е-декларування здійснювалося понад 3 тис. атак

Щоденно на сервер е-декларування здійснювалося понад 3 тис. атак
Кібератаки на сервер е-декларування

Держспецзв'язку звернеться до правоохоронних органів для встановлення виконавців і замовників кібератак

Протягом останнього тижня першого етапу е-декларування сервери НАЗК працювали із понаднормовим навантаженням. Про це повідомив на прес-конференції в Києві голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації (ДССЗЗІ) Леонід Євдоченко.

«В пікові періоди було 150 документів за хвилину. Кількість сесій, у тому числі запитів до реєстру, була понад 40 тисяч за секунду. Сукупний трафік (за період декларування) становив 10 терабайт», – розповів він.

Також Євдоченко заявив про атаки на сервер е-декларування. «Щоденно реєструвалося більше 3000 інцидентів кібербезпеки, в тому числі DDoS-атаки, і це ускладнювало роботу системи», – стверджує він.

За словами Євдоченка, найближчим часом ДССЗЗІ звернеться до правоохоронних органів, «аби було встановлено не лише виконавців, а й замовників цих атак».

«Водночас жодних несанкціонованих втручань у реєстр не відбулося, всі подані дані збережені і захищені відповідно до закону», – зазначив посадовець.

Нагадаємо, 30 жовтня о 24:00 в Україні завершився перший етап е-декларування. На першому етапі електронного декларування до Єдиного державного реєстру декларацій осіб було подано 103 046 щорічних декларацій.

Як повідомлялося, опитування на сайті «Главкома» показує, що оприлюднення декларацій політиків у більшості викликало відчай та злість.

Читайте також статтю «Главкома» «Плебеї, викусіть! Е-декларації подано – і що далі?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: