Шуфрич пояснив, навіщо сто тисяч українців отримали угорські паспорти

Шуфрич пояснив, навіщо сто тисяч українців отримали угорські паспорти

Люди брали угорське громадянство, щоб отримати пенсію і роботу в Угорщині, - говорить Шуфрич

Народний депутат, член партії «За життя» Нестор Шуфрич прокоментував в інтерв’ю «Главкому»  дипломатичний скандал, спровокований роздачею угорських паспортів на Закарпатті.

За його словами, ситуація ця сформувалась не сьогодні. Раніше люди брали угорське громадянство, щоб отримати пенсію в Угорщині, де вона була від 400 євро і більше, тоді як в Україні у найсприятливіші часи середній розмір  пенсії не перевищував $200–300. «Тобто, перша хвиля отримувала угорське громадянство задля отримання пенсій. Друга хвиля – для отримання роботи, тому що в Угорщині заробляють 1000 євро і з цим сперечатися неможливо», - пояснює нардеп. Він впевнений, що загалом така ситуація має свій позитив, бо люди таким чином підтримують свої родини і навіть стабільність української гривні.

На його політика, угорський консул, якого звинуватили у роздачі паспортів, не порушив жодного закону. «Він не видавав угорські паспорти на території України, бо перевезення паспортів на територію України не зафіксоване. «Я вже цікавився – всі мої знайомі, хто отримали угорські паспорти, робили це в Угорщині. Тому я на 99% впевнений, що угорських паспортів в консульствах Угорщини для наших громадян нема», - стверджує Шуфрич.

Як писав «Главком», у вересні цього року на Закарпатті вибухнув скандал: українцям під присягою видавали угорські паспорти. Запис відео із зазначеною процедурою було опубліковано у мережі. При цьому громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині. «Присягаю, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищатиму і служитиму Угорщині. Хай допоможе мені Бог». Після гімну власники нових угорських паспортів отримують інструкції від угорських дипломатів. «Приховуйте від державних структур України факт отримання угорського громадянства», - закликає угорський дипломат.

 Більше читайте у матеріалі: Нестор Шуфрич: Свою парафію я не зміню

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: