Шуляк розповів, як людина «з голосом Кличка» закликала його перейти на бік майданівців

Шуляк розповів, як людина «з голосом Кличка» закликала його перейти на бік майданівців
Станіслав Шуляк

Екс-командир відмовився від пропозиції і у відповідь почув погрози

Колишній командувач внутрішніх військ Станіслав Шуляк стверджує, що на початку лютого 2014 року мав телефонну розмову з людиною, чий голос був схожий на голос Віталія Кличка, яка пропонувала йому приєднатися до протестувальників на Майдані і обіцяла винагороду. Про це він заявив у Ростовському обласному суді під час відеодопиту, який проводить Святошинський районний суд Києва.

«На початку лютого мені був знову дзвінок. Людина, яка телефонувала, представилася як Віталій Кличко. По голосу я можу сказати, що голос схожий», – сказав Шуляк.

Він спробував відновити цю розмову. «Станіславе Миколайовичу, ми вас знаємо як порядного, добросовісного офіцера, ви бачите, які події відбуваються. Як ви все ж таки дивитесь на те, ми з вами і раніше говорили на цю тему, щоб приєднатися разом з вашими підпорядкованими підрозділами до акцій протесту? За що, звісно, ви не будете ображені матеріально, в майбутньому по службі», – нібито говорила людина з голосом, схожим на Кличка, розповів Шуляк.

За його словами, він відмовився від цієї пропозиції і у відповідь почув погрози.

Як повідомлялося, на початку засідання суду Шуляк зазначив, що проживає в окупованому Криму, в м. Сімферополі.

Під час допиту він заявив, що не віддавав наказу про застосування спецзасобів проти учасників Євромайдану.

Нагадаємо, що Шуляк виступає в ролі свідка у справі щодо п'яти колишніх бійців «Беркута», яких звинувачують у причетності до масових розстрілів на вулиці Інститутській у лютому 2014 року.

28 лютого 2014 року ГПУ відправила подання до МВС України та СБУ щодо негайного затримання осіб, причетних до масових убивств активістів у центрі міста Києва в період з 18-го по 22 лютого 2014 року. У цьому списку опинився також Станіслав Шуляк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: