Симоненко: Компартія не заборонена

Симоненко: Компартія не заборонена

Справа про неконституційність декомунізації розглядається у Конституційному суді, - глава Компартії

Комуністична партія в Україні офіційно не заборонена. Про це «Главкому» розповів глава політсили Петро Симоненко, йдеться у статті Живіша всіх живих. Як «заборонена» Компартія готується до реваншу.

Як відомо, 9 квітня 2015 року Верховна Рада заборонила пропаганду комунізму і нацизму в Україні. 24 липня цього ж року очільник Мін'юсту Павло Петренко повідомив, що підписав накази щодо заборони діяльності трьох політсил: КПУ, Компартії (оновлена) і Комуністичної партії України робітників і селян. Документи міністр підписав, за його словами, після відповідних висновків комісії з декомунізації. І вже 25 січня 2016-го року Мін’юст гучно повідомив про судову заборону Комуністичої партії. Мовляв, рішення за касаційною скаргою остаточне, і духу вірних ленінців тепер в Україні не буде.

Водночас, йдеться у статті, рішенні суду, яке Мін'юст роз'яснив як заборону КПУ, йшлося лише про відмову Симоненку у розгляді скарги щодо одного із зустрічних позовів партії до відомства. Оскільки ж накази Петренка спиралися на висновки комісії з декомунізації (яка, у свою чергу, була створена після прийняття закону про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки), то Компартія, аби відстояти своє право на існування, звернулася до Конституційного суду: щодо відповідності Конституції закону про декомунізацію. Там тяганина триває і досі.

За словами Симоненка, нині триває судова тяганина. Апеляційний суд припинив розгляд справи про заборону КПУ у зв’язку з тим, що «справа про неконституційність декомунізації розглядається у Конституційному суді».

Компартія не обмежується боротьбою лише в українських судах. «Ми досі не заборонені, нас підтримала Європа – в ЄСПЛ вже прийнято два наші подання щодо грубих порушень прав людини і свобод в Україні», - зазначив Симоненко у коментарі «Главкому».

Детальніше читайте у статті «Главкома» Живіша всіх живих. Як «заборонена» Компартія готується до реваншу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: