Син Януковича потягнув до суду екс-депутата російської Держдуми

Син Януковича потягнув до суду екс-депутата російської Держдуми
Олександр Янукович і Віктор Янукович, фото 2010 року

Олександр Янукович захищає свою честь, гідність та ділову репутацію

Печерський районний суд Києва відкрив провадження за позовом старшого сина колишнього президента України Олександра Януковича до екс-депутата Держдуми Росії Іллі Пономарьова.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду, яку 3 липня оприлюднено у судовому реєстрі.

Позивач звернувся до суду, аби захистити свої честь, гідність, ділову репутацію та спростувати недостовірну інформацію.

Третьою особою у справі, яка не заявляє вимог щодо предмета спору, є «Телерадіокомпанія «112-ТВ».

Підготовче засідання призначено на 6 серпня 2018 року.

Як повідомляв «Главком», у лютому адвокати Януковича попередили, що їхній клієнт готуватиме судовий позов до Іллі Пономарьова, який нібито дав неправдиві свідчення у суді про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

«Відвертою брехнею є заява Пономарьова про те, що нібито в 2013 році Олександр Янукович вів переговори з керівництвом Російської Федерації про продаж українських облігацій зовнішньої позики та після цього нібито отримав $1 млрд в якості підкупу, натомість за відмову президента України Віктора Януковича підписати Угоду про Асоціацію з ЄС», — написав Facebook прес-секретар Олександра Януковича Юрій Кірасир.

Він також заявив, що такі свідчення в суді Пономарьов надав нібито «за завданням Генеральної прокуратури України в якості «плати» за можливість перебування і сприяння з боку влади у веденні бізнесу в Україні».

Нагадаємо, що у суді Пономарьов також заявив, що президент Росії Володимир Путін ухвалив рішення анексувати Автономну республіку Крим у ніч на 23 лютого 2014 року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: